Rakott krumpli másképp
4 ellenállhatatlan variáció
A rakott krumplit nem lehet megunni. Könnyű elkészíteni, és az egész család kedvence. Íme, 4 újabb imádnivaló változat! Elő a jénait!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Klasszikus rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg héjában főtt krumpli
  • 3 főtt tojás
  • 10 dkg szeletelt kolbász
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 dl tej
  • olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

A hagymát vágd apróra, majd pirítsd üvegesre némi olajon, add hozzá a kolbászokat, és kicsit főzd össze. Vedd le a tűzről, és hintsd meg a fűszerpaprikával, majd keverd össze.

Hámozd meg, majd karikázd fel a főtt krumplikat, aztán a tojásokat. Vajazz ki egy tepsit, és sorakoztasd fel a krumplikarikákat, míg be nem fedik a tepsi felületét, sózd meg, rakj rá tojáskarikákat, és oszlasd el rajta a hagymás-kolbászos szaftot. Addig rétegezd a maradék krumpli- és tojáskarikákat, amíg el nem fogynak. A tejfölbe keverd bele a tejet, 2 csipet sót, és öntsd a tetejére, majd szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kis lángon süsd aranybarnára 30 perc alatt.

Francia rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg héjában főtt krumpli
  • 2 tojás
  • 0,5 l tejszín
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió

Karikázd fel a krumplit, és helyezd hőálló tálba, a rétegek közé rejts el vajdarabkákat. Keverd simára a 2 tojássárgáját a tejszínnel, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Verd habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgasd bele a tejszínes mártásba, majd öntsd nyakon vele a krumplirétegeket. Addig süsd előmelegített sütőben, amíg a mártást magába nem szívta, és a teteje aranybarna színben nem pompázik.

Görögös rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 5 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg parmezán
  • 250 g sűrített paradicsompüré
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • olívaolaj
  • őrölt fehérbors
  • majoránna
  • oregánó

Karikázd fel a padlizsánokat, és kevés olívaolajon süsd át. Vágd apróra a vörös- és fokhagymát, pirítsd üvegesre, majd öntsd rá a paradicsompürét, édesítsd cukorral, fűszerezed sóval, borssal. Egy kivajazott tepsibe karikázz krumplit, szórd meg majoránnával, oregánóval, ezután helyezz rá padlizsánszeleteket. Rétegezz, míg hozzávalóidból futja, és úgy oszd be a szószt, hogy a legfelső rétegre is jusson belőle. Művedet hintsd meg gazdagon parmezánnal, tedd előmelegített sütőbe, majd várj türelemmel 30 percet.

Dinsztelt káposztás rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 2 nagyobb lilahagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál őrölt kömény

Pucold meg a krumplit, és karikázd fel. Karikázd fel a hagymákat is, és párold puhára kevés vajon. Mosd át a káposztát hideg vízben, nyomkodd ki a levét alaposan. Egy nagyobb edényben hevítsd fel a maradék vajat, és forgasd meg benne a káposztát, melyet sózz, borsozz, és ízesíts köménnyel, aztán lefedve, kis lángon párold. Rakj le egy réteg krumplit, néhány hagymakarikát, és borítsd be káposztával. Ismételed a rétegezést, a tetejére rakj tejfölt, és szórd meg reszelt sajttal. Rakd előmelegített sütőbe 30 percre.

Gombás-spenótos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 15 dkg friss vagy fagyasztott spenótlevél
  • 15 dkg gomba
  • 3 dl tejszín
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • őrölt fehérbors

Kevés vajon párold meg a szeletekre vágott gombát, adj hozzá pár csipet kakukkfüvet és petrezselymet. A spenótleveleket hosszában szeld ketté, és szintén forgasd át kis vajban, nyomd bele a fokhagymákat, sózd és borsozd. Karikázz egy réteg krumplit kivajazott tepsibe, bolondítsd meg a kakukkfüves gombával, helyezz rá még egy réteg krumplit, melyeket spenóttal színezz, majd krumplikkal fedj be. A rétegezést a burgonyákkal zárd, melyeket végül tejszínnel jutalmazz meg. Told a jó szomszédokat 30 percre előmelegített sütőbe, hogy összesüljenek az ízek.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló