Omlós, szaftos, rakott csirkemell dupla adag sajttal - Laktató finomság, amivel nincs semmi macera
Az unalomig ismételt egytálételek helyett készítsd el a tejszínes-baconös rakott csirkemellet!
A csirkemell az egyik legjobban variálható alapanyag, krumplival, baconnel és sajttal biztosan nem vallasz vele kudarcot. Különösebb nehézség nélkül könnyen és gyorsan el tudod készíteni, és nem lesz száraz, sőt, a tejszíntől belül szinte krémessé válik. Ez a recept, könnyen lehet, hogy a család új kedvence lesz.

Rakott sajtos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- 60 dkg krumpli
- 25 dkg sajt
- 8 dkg bacon
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Szeleteld fel, ha szükséges, kicsit klopfold is ki, majd sózd és borsozd ízlés szerint. A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra. Kenj ki egy tepsit kevés zsiradékkal, és rakj le egy sor krumplit, majd helyezd rá a csirkemellet. Öntsd le a fokhagymával és a rozmaringgal elkevert tejszínnel. Rendezd a tetejére a krumplit, majd szórd meg az apróra vágott baconnel és a reszelt sajttal.
Fedd le az edényt, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd 10 percig. Ha a hús és a krumpli puha, a sajt aranybarna, vedd ki a sütőből. Mielőtt szeletelnéd, várj legalább 10 percig, nehogy szétessen.