Omlós, szaftos, rakott csirkemell dupla adag sajttal - Laktató finomság, amivel nincs semmi macera
Az unalomig ismételt egytálételek helyett készítsd el a tejszínes-baconös rakott csirkemellet!

Omlós, szaftos, rakott csirkemell dupla adag sajttal - Laktató finomság, amivel nincs semmi macera
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Kannabisz-kivonat az új szuperhatóanyag: a CBD olaj a makacs bőrproblémák ellenszere »

Csodát tesz a hidegben kiszáradt bőrrel ez az egyszerű arcpakolás: puhít, táplál és ráncot simít a túró »

3 frizura, ami 5 perc alatt elkészül: laza és nőies fazonokat is mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemell az egyik legjobban variálható alapanyag, krumplival, baconnel és sajttal biztosan nem vallasz vele kudarcot. Különösebb nehézség nélkül könnyen és gyorsan el tudod készíteni, és nem lesz száraz, sőt, a tejszíntől belül szinte krémessé válik. Ez a recept, könnyen lehet, hogy a család új kedvence lesz.

Rakott sajtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 60 dkg krumpli
  • 25 dkg sajt
  • 8 dkg bacon
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Szeleteld fel, ha szükséges, kicsit klopfold is ki, majd sózd és borsozd ízlés szerint. A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra. Kenj ki egy tepsit kevés zsiradékkal, és rakj le egy sor krumplit, majd helyezd rá a csirkemellet. Öntsd le a fokhagymával és a rozmaringgal elkevert tejszínnel. Rendezd a tetejére a krumplit, majd szórd meg az apróra vágott baconnel és a reszelt sajttal.

 

Fedd le az edényt, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd 10 percig. Ha a hús és a krumpli puha, a sajt aranybarna, vedd ki a sütőből. Mielőtt szeletelnéd, várj legalább 10 percig, nehogy szétessen.

Ezt is szeretjük