Ropogósra sült puliszkarudak: olyan, mint a hasábkrumpli, csak finomabb
Igazán extra lesz a puliszka, ha rudakat formázol belőle, és ropogósra sütöd.
A puliszka vagy kukoricakása olcsó és egyszerű köret, amiből sokat kihozhatsz. Ha a rizs vagy a krumpli helyett mást ennél, próbáld ki. Nagyanyáink kedvence ropogósra sütve még étvágygerjesztőbb lesz. Első ránézésre olyan, mint a hasábkrumpli.
Puliszkarudak
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kukoricadara
- 5 dkg parmezán
- 2 ág rozmaring
- 1.5 dl víz
- só
Elkészítés:
A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a sót, és forrald fel. Több részletben öntsd bele a kukoricadarát, és folyamatosan kevergesd. Lassú tűzön 10 percig főzd a puliszkát, közben ne hagyd abba a keverést. Akkor jó, amikor besűsűrödik, és elválik az edény falától. Húzd le a tűzről, keverd hozzá az aprított rozmaringot és a reszelt parmezánt.
Borítsd egy tálba, és vizes kézzel simítsd laposra. Amikor kihűl és megkeményedik, szeleteld fel. Kevés olajban süsd szép pirosra a puliszkarudak mindkét felét. Vagy akár a tepsiben is megsütheted 180 fokon 30 perc alatt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció