Zamatos zellerkrémleves póréhagymával: karcsúsít, és felturbózza az immunrendszert
A melengető, selymes zellerkrémlevesnek alacsony a szénhidráttartalma, isteni az íze, póréhagymával pedig még finomabb.
Ha eddig is szívesen kanalazgattad a zellerkrémlevest, mostantól még jobban fog ízleni. A póréhagyma ugyanis remekül illik hozzá. Mindkét zöldség önmagában is ízletes és egészséges, segítenek feltuningolni az immunrendszert. Fél óra alatt kiváló krémlevest főzhetsz belőlük, és a diétád miatt sem kell aggódnod.

Póréhagymás zellerkrémleves
Hozzávalók
- 1 db közepes zellergumó
- 1 db leveskocka
- 1 szál póréhagyma
- frissen őrölt bors
- só
- 2 dl görög joghurt
Elkészítés:
Pucold meg a zellert és a póréhagymát, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a zöldségeket, öntsd fel hét-nyolc deci vízzel. Fedő alatt, sóval, borssal ízesítve főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Közben morzsold hozzá a leveskockát. Ha van a hűtődben húsleves, azzal is felöntheted.
Turmixold le a lével együtt, vagy pépesítsd botmixerrel. Rakd vissza a tűzre, keverd hozzá a joghurtot, és forrald össze pár perc alatt. Hagymakarikával vagy pirított kenyérkockákkal, még forrón kínáld.
