Házi paradicsomszósz
Tésztára vagy pizzára
Ha szereted az olaszos tésztaételeket, ezt a szószt neked találták ki, csak kend a tésztára vagy a pizzára, és már eheted is!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A boltban kapható agyonvegyszerezett és tartósított szószok helyett inkább készítsd el magadnak a szószt, sokkal ízletesebb és biztosan egészségesebb lesz.

Az alapszószt feldobhatod egy kis bazsalikommal vagy némi fokhagymával is.

Paradicsomszósz házilag

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • 5 evőkanálnyi vaj
  • 1 vöröshagyma

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat hámozd meg, a legegyszerűbb, ha egy percnél egy kicsit kevesebb időre forró vízbe mártod őket, attól gyakorlatilag ledobják a bőrüket. Ha ezzel megvagy, darabold őket nagyobb részekre -  negyedekbe bőven elég lesz -, majd kis lángon tedd fel őket főni egy lábasban, a vajjal és a megpucolt, félbevágott hagymával egyetemben. Sózd meg ízlésed szerint, és időnként kevergetve főzd készre a szószt.

Körülbelül 45 perc múlva már majdnem kész, ha még maradtak nagyobb darabok, azokat nyomkodd szét a fakanállal. Tésztákhoz, pizzára egyszerűen tökéletes lesz, egy kis frissen reszelt parmezán társaságában már nem is kell más egy remek vacsorához.

Vendégváró mártogatósok

Ha kisebb-nagyobb társaságot látsz vendégül, biztosan sikert aratsz majd a cikkben következő mártogatósok bármelyikével, próbálj ki minél többet!

Blog.hu ajánló