Házi paradicsomszósz

Tésztára vagy pizzára

Ha szereted az olaszos tésztaételeket, ezt a szószt neked találták ki, csak kend a tésztára vagy a pizzára, és már eheted is!

A boltban kapható agyonvegyszerezett és tartósított szószok helyett inkább készítsd el magadnak a szószt, sokkal ízletesebb és biztosan egészségesebb lesz.

Az alapszószt feldobhatod egy kis bazsalikommal vagy némi fokhagymával is.

Paradicsomszósz házilag

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • 5 evőkanálnyi vaj
  • 1 vöröshagyma

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat hámozd meg, a legegyszerűbb, ha egy percnél egy kicsit kevesebb időre forró vízbe mártod őket, attól gyakorlatilag ledobják a bőrüket. Ha ezzel megvagy, darabold őket nagyobb részekre -  negyedekbe bőven elég lesz -, majd kis lángon tedd fel őket főni egy lábasban, a vajjal és a megpucolt, félbevágott hagymával egyetemben. Sózd meg ízlésed szerint, és időnként kevergetve főzd készre a szószt.

Körülbelül 45 perc múlva már majdnem kész, ha még maradtak nagyobb darabok, azokat nyomkodd szét a fakanállal. Tésztákhoz, pizzára egyszerűen tökéletes lesz, egy kis frissen reszelt parmezán társaságában már nem is kell más egy remek vacsorához.

Vendégváró mártogatósok

Ha kisebb-nagyobb társaságot látsz vendégül, biztosan sikert aratsz majd a cikkben következő mártogatósok bármelyikével, próbálj ki minél többet!

Képeken a legfinomabb mártogatósok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük