Paprikás csirke bográcsban
Ha nincs kedvetek órákig főzni
Ha nyár, akkor bogrács, ha bogrács, akkor valami szaftos finomság, az pedig lehet csirke is.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bográcsozáskor nem a paprikás csirke az első, ami fel szokott merülni mint megoldás, pedig például egy marhaételhez képest órákat lehet vele nyerni, és az ízére sem lehet panasz.

Ha van időd és kedved, szaggass mellé nokedlit, úgy teljes az élmény, de természetesen egy jó karéj fehér kenyérrel is mennyei.

Paprikás csirke bográcsban

Hozzávalók:

  • 2 nagy, egész csirke
  • 20 dkg zsíros szalonna
  • 4 tv paprika
  • 3-4 paradicsom
  • 2 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • só, bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Ha az alapvető kezdőműveleteken már túlestél - áll a bogrács, ég a tűz, kéznél van a bor -, akkor kezdhetsz az étellel foglalkozni. A csirkét tisztítsd meg, szedd darabjaira, majd sózd be az alkatrészeket. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is, majd a szalonnát be is dobhatod a bográcsba. Ha már kellőképp kieresztette a zsírját, add hozzá a hagymát, és fonnyaszd meg. Miután elérte a kívánt állapotot, keverd hozzá a pirospaprikát - a legjobb, ha eddig elhúzod a tűzről -, öntsd fel pár deci vízzel - semmiképp ne lepje el teljesen, inkább kevesebbet adj hozzá, és ha nagyon lefő, még öntesz mellé -, majd tedd bele a csirkét is, és mehet az egész vissza a tűz fölé.

A paprikát és a paradicsomot is darabold fel, majd tedd a hús mellé, és hagyd az egészet rotyogni. Amikor úgy látod, hogy a hús már kellőképp megpuhult, kezdd el készíteni a habarást: a tejfölt és a lisztet keverd össze. Törj a húshoz fokhagymát, keverd el a lében, majd habard be az egészet, és tulajdonképpen már kész is vagy.

A hazai konyha remekei

Nincs jobb a magyaros ízeknél, bárhol is járj a világban, előbb-utóbb hiányozni fognak a jól megszokott ételek.

Blog.hu ajánló