Paprikás csirke bográcsban

Ha nincs kedvetek órákig főzni

Ha nyár, akkor bogrács, ha bogrács, akkor valami szaftos finomság, az pedig lehet csirke is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bográcsozáskor nem a paprikás csirke az első, ami fel szokott merülni mint megoldás, pedig például egy marhaételhez képest órákat lehet vele nyerni, és az ízére sem lehet panasz.

Ha van időd és kedved, szaggass mellé nokedlit, úgy teljes az élmény, de természetesen egy jó karéj fehér kenyérrel is mennyei.

Paprikás csirke bográcsban

Hozzávalók:

  • 2 nagy, egész csirke
  • 20 dkg zsíros szalonna
  • 4 tv paprika
  • 3-4 paradicsom
  • 2 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • só, bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Ha az alapvető kezdőműveleteken már túlestél - áll a bogrács, ég a tűz, kéznél van a bor -, akkor kezdhetsz az étellel foglalkozni. A csirkét tisztítsd meg, szedd darabjaira, majd sózd be az alkatrészeket. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is, majd a szalonnát be is dobhatod a bográcsba. Ha már kellőképp kieresztette a zsírját, add hozzá a hagymát, és fonnyaszd meg. Miután elérte a kívánt állapotot, keverd hozzá a pirospaprikát - a legjobb, ha eddig elhúzod a tűzről -, öntsd fel pár deci vízzel - semmiképp ne lepje el teljesen, inkább kevesebbet adj hozzá, és ha nagyon lefő, még öntesz mellé -, majd tedd bele a csirkét is, és mehet az egész vissza a tűz fölé.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A paprikát és a paradicsomot is darabold fel, majd tedd a hús mellé, és hagyd az egészet rotyogni. Amikor úgy látod, hogy a hús már kellőképp megpuhult, kezdd el készíteni a habarást: a tejfölt és a lisztet keverd össze. Törj a húshoz fokhagymát, keverd el a lében, majd habard be az egészet, és tulajdonképpen már kész is vagy.

A hazai konyha remekei

Nincs jobb a magyaros ízeknél, bárhol is járj a világban, előbb-utóbb hiányozni fognak a jól megszokott ételek.

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük