Paprikás csirke bográcsban
Ha nincs kedvetek órákig főzni
Ha nyár, akkor bogrács, ha bogrács, akkor valami szaftos finomság, az pedig lehet csirke is.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bográcsozáskor nem a paprikás csirke az első, ami fel szokott merülni mint megoldás, pedig például egy marhaételhez képest órákat lehet vele nyerni, és az ízére sem lehet panasz.

Ha van időd és kedved, szaggass mellé nokedlit, úgy teljes az élmény, de természetesen egy jó karéj fehér kenyérrel is mennyei.

Paprikás csirke bográcsban

Hozzávalók:

  • 2 nagy, egész csirke
  • 20 dkg zsíros szalonna
  • 4 tv paprika
  • 3-4 paradicsom
  • 2 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • só, bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Ha az alapvető kezdőműveleteken már túlestél - áll a bogrács, ég a tűz, kéznél van a bor -, akkor kezdhetsz az étellel foglalkozni. A csirkét tisztítsd meg, szedd darabjaira, majd sózd be az alkatrészeket. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is, majd a szalonnát be is dobhatod a bográcsba. Ha már kellőképp kieresztette a zsírját, add hozzá a hagymát, és fonnyaszd meg. Miután elérte a kívánt állapotot, keverd hozzá a pirospaprikát - a legjobb, ha eddig elhúzod a tűzről -, öntsd fel pár deci vízzel - semmiképp ne lepje el teljesen, inkább kevesebbet adj hozzá, és ha nagyon lefő, még öntesz mellé -, majd tedd bele a csirkét is, és mehet az egész vissza a tűz fölé.

A paprikát és a paradicsomot is darabold fel, majd tedd a hús mellé, és hagyd az egészet rotyogni. Amikor úgy látod, hogy a hús már kellőképp megpuhult, kezdd el készíteni a habarást: a tejfölt és a lisztet keverd össze. Törj a húshoz fokhagymát, keverd el a lében, majd habard be az egészet, és tulajdonképpen már kész is vagy.

A hazai konyha remekei

Nincs jobb a magyaros ízeknél, bárhol is járj a világban, előbb-utóbb hiányozni fognak a jól megszokott ételek.

Blog.hu ajánló