Selymes őszi gyümölcsleves: még finomabb lesz, ha pudinggal habarod be
Annál zamatosabb lesz a leves, minél többféle gyümölcsöt teszel bele.
Használd ki, hogy bőséges a gyümölcskínálat, főzz ízletes levest az ősz kincseiből. Az édeskés fogás fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezve, tejszínnel és pudinggal habarva könnyű ebéd felvezetése vagy akár desszert is lehet. A gyümölcsleves hidegen-melegen egyformán finom.
Őszi gyümölcsleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db körte
- 2 db barack
- 20 dkg szilva
- 2 dl tejszín
- 8 db szegfűszeg
- 4 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, hámozd meg, magozd ki, és vágd fel kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, majd önts rá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Add hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom reszelt héját és levét. Kis lángon főzd körülbelül 10-15 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Ha szeretnéd, pürésítsd az egészet botmixerrel.
Ezután a tejszínt, a vaníliapudingot keverd simára kézi habverővel. Adj hozzá három-négy evőkanál forró levest, majd szép lassan öntsd a lábosba. A hőkiegyenlítés miatt nem lesz csomós a habarás. Addig kevergesd, amíg besűrűsödik. Tálaláskor díszítsd tejszínnel, habgaluskával vagy mentalevelekkel. Azzal számolj, ha a leves áll, még sűrűbb lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept