Selymes őszi gyümölcsleves: még finomabb lesz, ha pudinggal habarod be

Annál zamatosabb lesz a leves, minél többféle gyümölcsöt teszel bele.

Őszi gyümölcsleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Használd ki, hogy bőséges a gyümölcskínálat, főzz ízletes levest az ősz kincseiből. Az édeskés fogás fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezve, tejszínnel és pudinggal habarva könnyű ebéd felvezetése vagy akár desszert is lehet. A gyümölcsleves hidegen-melegen egyformán finom.

Őszi gyümölcsleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db körte
  • 2 db barack
  • 20 dkg szilva
  • 2 dl tejszín
  • 8 db szegfűszeg
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket  mosd meg, hámozd meg, magozd ki, és vágd fel kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, majd önts rá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Add hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom reszelt héját és levét. Kis lángon főzd körülbelül 10-15 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Ha szeretnéd, pürésítsd az egészet botmixerrel.
 

Ezután a tejszínt, a vaníliapudingot keverd simára kézi habverővel. Adj hozzá három-négy evőkanál forró levest, majd szép lassan öntsd a lábosba. A hőkiegyenlítés miatt nem lesz csomós a habarás. Addig kevergesd, amíg besűrűsödik. Tálaláskor díszítsd tejszínnel, habgaluskával vagy mentalevelekkel. Azzal számolj, ha a leves áll, még sűrűbb lesz. 

Ezt is szeretjük