Különleges levesbetétek

7 isteni kiegészítő a kedvenc levesedhez

Bármilyen finom levest is készítesz, elmaradhatatlan belőle a friss, zamatos levesbetét.

Dia

	Palacsintatészta	Nálunk talán még nem annyira elterjedt, mint nyugati szomszédainknál, hogy a palacsintatésztát kisütjük, aztán csíkokra vágjuk, és a frissen gőzölgő húsleveshez betétként tálaljuk, pedig igazán remek megoldás, ráadásul elronthatatlan.

Palacsintatészta

Nálunk talán még nem annyira elterjedt, mint nyugati szomszédainknál, hogy a palacsintatésztát kisütjük, aztán csíkokra vágjuk, és a frissen gőzölgő húsleveshez betétként tálaljuk, pedig igazán remek megoldás, ráadásul elronthatatlan.

Dia

	Csipetke	Egy tál laktató gulyáslevesből egyszerűen nem hiányozhat a leves főzése közben készített friss csipetke, amivel az egyszerűbb zöldségleveseket is feldobhatod, nem nagyon fogsz olyat találni, aki egy percig is tiltakozna ellene.

Csipetke

Egy tál laktató gulyáslevesből egyszerűen nem hiányozhat a leves főzése közben készített friss csipetke, amivel az egyszerűbb zöldségleveseket is feldobhatod, nem nagyon fogsz olyat találni, aki egy percig is tiltakozna ellene.

Dia

	Grízgombóc	A húslevesek egyik kedvenc kiegészítője a búzadarából és még néhány összetevőből kézzel gyúrt gombóc, amit mindenki más formában szeret, ki tökéletes gömböt formál, ki teljesen amorf alakzatokra gyúrja, a lényeg, hogy isteni finom, és sosincs elég belőle.

Grízgombóc

A húslevesek egyik kedvenc kiegészítője a búzadarából és még néhány összetevőből kézzel gyúrt gombóc, amit mindenki más formában szeret, ki tökéletes gömböt formál, ki teljesen amorf alakzatokra gyúrja, a lényeg, hogy isteni finom, és sosincs elég belőle.

Dia

	Pirított kenyérkocka	A pirított kenyérkocka, avagy mostanában egyre népszerűbb nevén kruton a krémlevesek legkedveltebb kiegészítője. Végtelenül változatosan készítheted, egyszerűen vajon pirítva vagy néhány zöldfűszerrel megsütve, esetleg sajtot ráolvasztva, minden verzióban tökéletes lesz.

Pirított kenyérkocka

A pirított kenyérkocka, avagy mostanában egyre népszerűbb nevén kruton a krémlevesek legkedveltebb kiegészítője. Végtelenül változatosan készítheted, egyszerűen vajon pirítva vagy néhány zöldfűszerrel megsütve, esetleg sajtot ráolvasztva, minden verzióban tökéletes lesz.

Dia

	Levesgyöngy	A közhiedelemmel ellentétben a levesgyöngy nem szatyorban keletkezik, és nemcsak a boltokban kapható, hanem borzasztó egyszerűen odahaza is elkészítheted, csak pár tojásra, némi lisztre, egy forró olajjal teli serpenyőre lesz szükséged, és máris egészen új élményként élheted meg a friss levesgyöngy ízét.

Levesgyöngy

A közhiedelemmel ellentétben a levesgyöngy nem szatyorban keletkezik, és nemcsak a boltokban kapható, hanem borzasztó egyszerűen odahaza is elkészítheted, csak pár tojásra, némi lisztre, egy forró olajjal teli serpenyőre lesz szükséged, és máris egészen új élményként élheted meg a friss levesgyöngy ízét.

Dia


                        	Maceszgombóc
                        	Ha még nem próbáltad, itt az ideje! A zsidóság hagyományos, pészah idején fogyasztott levesbetétje igazán finom, és tökéletes arra, hogy a kész húslevesed ezzel tedd különlegessé. Pár hozzávalót talán kissé nehezebben tudsz majd beszerezni, de megéri a fáradságot.

Maceszgombóc

Ha még nem próbáltad, itt az ideje! A zsidóság hagyományos, pészah idején fogyasztott levesbetétje igazán finom, és tökéletes arra, hogy a kész húslevesed ezzel tedd különlegessé. Pár hozzávalót talán kissé nehezebben tudsz majd beszerezni, de megéri a fáradságot.

Dia

	Májgombóc	A friss petrezselyemmel és pár tekerésnyi frissen őrölt borssal készített májgombóc a legegyszerűbb levest is mennyei előétellé varázsolja. Készítsd el otthon a saját ízlésednek megfelelő ízű és méretű változatot, mindennél finomabb lesz!

Májgombóc

A friss petrezselyemmel és pár tekerésnyi frissen őrölt borssal készített májgombóc a legegyszerűbb levest is mennyei előétellé varázsolja. Készítsd el otthon a saját ízlésednek megfelelő ízű és méretű változatot, mindennél finomabb lesz!

Ezt is szeretjük
Fotó: