Könnyű, fűszeres kimchi, avagy a híres koreai káposztasaláta

A szuper egészséges kimchit a koreaiak többsége naponta fogyasztja. Úgy tartják, hogy ez a csípős savanyúság gyógyír minden bajra.

Kimchi receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A flavonoidokban, antioxidánsokban gazdag, fermentált, erjesztett kimchi fantasztikus immunerősítő, és az emésztést is segíti, ráadásul kevés kalória van benne. Az alapja kínai kel, ami mellé retek is kerül, a különleges ízéről pedig többféle fűszer gondoskodik. Rengeteg változata van, azt is lehet mondani, hogy Koreában ahány ház, annyi kimchi.

Kimchi

Hozzávalók

  • 1 fej kínai kel nagy
  • 2 db jégcsapretek
  • 3 evőkanál
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál gyömbér reszelt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2.5 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál pirospaprika (csípős)
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A kínai kel külső leveleit szedd le, mosd meg, negyedeld fel, a torzsát távolítsd el, és darabold fel. Reszeld hozzá a megpucolt retket. Rakd egy tálba vagy üvegbe, sózd be, és önts rá körülbelül hét deci vizet. Fontos, hogy ellepje a káposztát. Fedd le tányérral, és érdemes rá nehezéket is tenni. Pihentesd két-három órán át, de egy éjszakán át is hagyhatod a sóban. 


Ha a kel megpuhul, öntsd le róla a levet, ha túl sós, mosd át. A rizslisztet rakd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, és öntsd fel egy bögre vízzel. Kevergetve főzd körülbelül öt percig, amíg besűrűsödik, azaz kásaszerűvé válik. Add hozzá a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát. Érdemes utóbbiból a csípőset választani, vagy chilit is tenni hozzá. Rakd a káposztát egy üvegbe, és keverd hozzá a masszát. Rögtön eheted is, de még finomabb lesz, ha hagyod az ízeket összeérni. 
Ha szereted a különlegességeket, az ízekben gazdag, pikáns ázsiai tésztát is feltétlenül próbáld ki!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük