A klasszikus karácsonyi halászlé receptje: így lesz sűrű és tökéletes

Minél többféle halat teszel a halászlébe, annál finomabb lesz a végeredmény.

Karácsonyi halászlé recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A selymes, sűrű halászlé klasszikus karácsonyi fogás hosszú idő óta. Sok családban megvan a bevált recept. Máshogy főzik a Duna és a Tisza mentén, van, ahol kerül bele tészta is, máshol friss kenyérrel eszik. Ha nem akarod túlbonyolítani, akkor ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. Ha bírod a csípőset, cseresznye- vagy hegyes erős paprikával még ízletesebbé teheted.

Karácsonyi halászlé

Hozzávalók

  • 1.5 kg hal
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál fűszerkömény
Recept idők

Elkészítés:

A halakat pucold meg, és szeleteld fel. Rakd egy nagy lábosba az apróra vágott hagymát, majd a halak fejét, a farkát és azokat a szeleteket, amik kevésbé szépek. Minél több a hal benne, annál sűrűbb lesz a lé. Tedd hozzá a paradicsomot és a paprikát is. Öntsd fel másfél-két liter vízzel, és főzd körülbelül 45 percig.

Amikor a halak szinte teljesen szétfőnek, vedd le a tűzről, és passzírozd át egy másik edénybe kisebb lyukú szűrőn egy kanál segítségével. Többször is átszűrheted a levet, hogy kevesebb legyen benne a szálka. Rakd bele a szép halszeleteket, a haltejet, szórd meg pirospaprikával, ízesítsd köménnyel, sóval, borssal, és főzd 10 percig. 
A karácsonyi menüben fontos szerepe van a gazdagon töltött bejglinek is. Ezzel az útmutatóval biztosan megkönnyítjük a dolgodat. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük