4 kalóriadús, de isteni édesség
A vasárnap délután tökéletes arra, hogy valami krémes, tejszínes, csokoládés nyalánkság elkészítésével töltsd.
Ilyenkor általában mindenki a fogyókúrával van elfoglalva, hiszen eljött a fogadalmak, jobban mondva azok betartásának ideje.
Ha nem tartozol közéjük, akkor íme, néhány igazi kalóriabomba édesség, mely megéri a bevitt energiát, hiszen ellenállhatatlan.
Csokoládétorta
Ez nem csokis vagy csokitorta, hanem valódi csokoládé. Remek meglepetés születésnapra. Bár kicsit macerás, minden percet megér.
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 6 tojás
- 15 dkg 50%-os csokoládé
- 15 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
- 20 dkg porcukor
- fél vaníliarúd
- 2 dl tejszín
A vajat egy csipet sóval és a cukorral keverd ki, majd add hozzá a tojások sárgáját is, és keverd simára az egészet. A csokoládét olvaszd meg gőz fölött, és keverd a vajhoz. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd a liszttel felváltva keverd a krémhez. Óvatosan forgasd össze, hogy a tojáshab ne törjön össze. A sütőt melegítsd elő 190 fokra, majd a tésztát töltsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd 50 percig.
A csokoládét olvaszd meg gőz fölött. A vajat, a már nem forró olvasztott csokit, a porcukrot és a vanília kikapart belsejét keverd össze. A tejszínhabot verd fel, majd keverd össze a vajas krémmel. Ezután töltsd meg a félbevágott tésztát, és kívülről is vond be a krémmel.
Trifle
Hozzávalók:
- 25 dkg piskótatészta
- 5 dkg cukrozott mandula
- 5 evőkanál konyak
- 25 dkg konzerv őszibarack szeletelve
- 0,5 l tejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- habfixáló
A piskótát, melynek a receptjét itt megtalálod, kockázd fel. Tölts meg vele egy átlátszó tálat, majd locsold meg a konyakkal, és szórd meg a darált, cukrozott mandulával.
A barackot szeleteld fel, majd tedd a piskótára. A tejszínhabot verd fel a cukrokkal és egy kevés habfixálóval. Vond be vele a piskótát, majd tedd hűtőbe egy órára. Tálalás előtt szórd meg cukrozott mandulával.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Képviselőfánk
A képviselőfánk égetett tésztából készül. Olvasd el, hogy kell megsütni a kis gombócokat.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 5 dl tej
- 2,5 + 2 dl tejszín
- 10 dkg étkezési keményítő
- porcukor
A tojások fehérjét verd kemény habbá a cukor felével. A tej felét melegítsd össze a tejszínnel, a tojások sárgáját keverd ki a cukor másik felével és a keményítővel. Keverd bele a maradék hideg tejet, majd apránként öntsd a keveréket a forró tejhez. Főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről, és keverd össze a tojáshabbal.
Az égetett tésztából készült bucikat vágd fel, majd a krémet nyomózsákba töltve nyomd bele. Erre tegyél tejszínhabot, majd tedd rá a kalapkát, és szórd meg porcukorral.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény