Joghurtos csirkemellsaláta: kiadós, laktat, mégsem hizlal

A joghurtos öntetbe forgatott csirkemellsaláta ideális választás azoknak, akik egészséges, de tartalmas vacsorára vágynak.

Joghurtos csirkemellsaláta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a salátákat, de túl gyorsan megéhezel utánuk, próbáld ki valamilyen sovány hússal, például csirkemellel gazdagítva! A lágy, joghurtos öntet garantálja, hogy dupla adagot szedjél ebből az ínycsiklandó, mégis alakbarát fogásból.

Joghurtos csirkemellsaláta receptje

Hozzávalók

A salátához

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kis kígyóuborka
  • bors
  • olívaolaj
  • néhány szép salátalevél

Az öntethez

  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 0.25 teáskanál
  • 0.25 teáskanál cukor
  • őrölt színes bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd csíkokra. Sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon süsd őket fehéredésig. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Közben az uborkát és a paradicsomot mosd meg és kockázd fel.

Az öntethez a citromlében keverd el oldódásig a sót és a cukrot. Öntsd hozzá a joghurtot, kanalazd bele az olívaolajat, reszelj rá színes borsot, és jól keverd el. Add a zöldségeket a húshoz, öntsd hozzá az öntetet, és keverd össze. Egy öblös tál alját béleld ki salátalevelekkel, erre lapátold a zöldséges-húsos keveréket. Azonnal is fogyaszthatod, de hidegen is nagyon finom.

Ha inkább húsmentes, de azért főételként is fogyasztható salátára vágysz, készíts egy finom zöldséges tésztasalátát.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük