Joghurtos csirkemellsaláta: kiadós, laktat, mégsem hizlal
A joghurtos öntetbe forgatott csirkemellsaláta ideális választás azoknak, akik egészséges, de tartalmas vacsorára vágynak.
Ha szereted a salátákat, de túl gyorsan megéhezel utánuk, próbáld ki valamilyen sovány hússal, például csirkemellel gazdagítva! A lágy, joghurtos öntet garantálja, hogy dupla adagot szedjél ebből az ínycsiklandó, mégis alakbarát fogásból.
Joghurtos csirkemellsaláta receptje
Hozzávalók
A salátához
- 50 dkg filézett csirkemell
- 4 db paradicsom
- 1 db kis kígyóuborka
- só
- bors
- olívaolaj
- néhány szép salátalevél
Az öntethez
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 0.25 teáskanál só
- 0.25 teáskanál cukor
- őrölt színes bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd csíkokra. Sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon süsd őket fehéredésig. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Közben az uborkát és a paradicsomot mosd meg és kockázd fel.
Az öntethez a citromlében keverd el oldódásig a sót és a cukrot. Öntsd hozzá a joghurtot, kanalazd bele az olívaolajat, reszelj rá színes borsot, és jól keverd el. Add a zöldségeket a húshoz, öntsd hozzá az öntetet, és keverd össze. Egy öblös tál alját béleld ki salátalevelekkel, erre lapátold a zöldséges-húsos keveréket. Azonnal is fogyaszthatod, de hidegen is nagyon finom.
Ha inkább húsmentes, de azért főételként is fogyasztható salátára vágysz, készíts egy finom zöldséges tésztasalátát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció