Isteni finom cseresznyés piskóta, francia recept alapján
A közkedvelt clafoutis
Unod a klasszikus piskótát? Készítsd el a franciák tejszínes kedvencét!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A clafoutis, vagyis a francia piskóta - hasonlóan a mi piskótánkhoz - gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Most a hagyományos, cseresznyés változatot mutatjuk meg neked.

A tejszínnel feldobott klasszikus tészta igazán kellemesen krémes süteményt eredményez, ami szinte elolvad a szájban.

Cseresznyés clafoutis

Hozzávalók: 

  • 50 dkg szép, nagyszemű cseresznye
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1,75 deciliter tej
  • 4 evőkanálnyi főzőtejszín
  • vaníliaaroma

Elkészítési ideje:    

65 perc

Elkészítés menete:

Végy egy lapos, tűzálló tálat, ha esetleg van otthon quiché-formád, akkor azt, és vékonyan vajazd ki. Ha már kellőképp vajas, szórd bele a cseresznyét.

Két tojást és a harmadik sárgáját a cukorral keverd simára egy tálban, óvatosan add hozzá a lisztet és egy csipet sót, úgy, hogy ne legyen csomós a massza, majd a tejet, a tejszínt és az aromát is keverd el benne, úgy, hogy sima masszát kapj.

Ha elkészültél ezzel, akkor egyenletesen oszlasd el a formában várakozó cseresznyéken, és tedd a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Háromnegyed óra múlva a teteje szép barna lesz, ekkor vedd ki a sütőből, várj 5 percet és már tálalhatod is.

Még több sütemény

Ha szereted a házias édességeket, nézd meg képes receptjeinket, hogy ötletet meríthess!

Blog.hu ajánló