Isteni finom cseresznyés piskóta, francia recept alapján

A közkedvelt clafoutis

Unod a klasszikus piskótát? Készítsd el a franciák tejszínes kedvencét!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A clafoutis, vagyis a francia piskóta - hasonlóan a mi piskótánkhoz - gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Most a hagyományos, cseresznyés változatot mutatjuk meg neked.

A tejszínnel feldobott klasszikus tészta igazán kellemesen krémes süteményt eredményez, ami szinte elolvad a szájban.

Cseresznyés clafoutis

Hozzávalók: 

  • 50 dkg szép, nagyszemű cseresznye
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1,75 deciliter tej
  • 4 evőkanálnyi főzőtejszín
  • vaníliaaroma

Elkészítési ideje:    

65 perc

Elkészítés menete:

Végy egy lapos, tűzálló tálat, ha esetleg van otthon quiché-formád, akkor azt, és vékonyan vajazd ki. Ha már kellőképp vajas, szórd bele a cseresznyét.

Két tojást és a harmadik sárgáját a cukorral keverd simára egy tálban, óvatosan add hozzá a lisztet és egy csipet sót, úgy, hogy ne legyen csomós a massza, majd a tejet, a tejszínt és az aromát is keverd el benne, úgy, hogy sima masszát kapj.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha elkészültél ezzel, akkor egyenletesen oszlasd el a formában várakozó cseresznyéken, és tedd a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Háromnegyed óra múlva a teteje szép barna lesz, ekkor vedd ki a sütőből, várj 5 percet és már tálalhatod is.

Még több sütemény

Ha szereted a házias édességeket, nézd meg képes receptjeinket, hogy ötletet meríthess!

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük