Isteni csirkehúsos ételek

Gyümölcsös nyári rozékhoz

A csirkehús önmagában is főnyeremény, de a legjobb, ha mellé egy kis frissítő, gyümölcsös nyári rozé is párosul.

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

összesen 1 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Van egy fehér pólód? Így variáld, hogy stílusos legyen! - Tippek a videón »

Hány éves vagy? Ebből kell a legtöbbet enned, hogy fiatal maradj »

Hihetetlenül látványos frizura néhány csattal - Félhosszú hajhoz is jó »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régen nagyon szigorúan megszabták, hogy melyik húshoz milyen bor illik, fehér húshoz csak fehérbort adtak, vöröshöz pedig csak vöröset. Ez az idők során változott, és ma már sokkal lazábbak a szabályok.

A következő csirkés receptek elkészítése nem bonyolult, sőt, gyorsan megvannak, és ráadásként kiválóan passzolnak a gyümölcsös rozékhoz. Próbáld hát ki receptjeinket, és lepd meg párod egy gyertyafényes vacsorával!

Csirkehúsos penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 40 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • olaj

A csirkemellet csíkozd fel, majd a vajon hirtelen süsd meg. Amikor megsült, ízlésed szerint sózd meg, öntsd fel pici vízzel, és párold puhára. Ekkor öntsd rá a tejszínt, szórd bele a reszelt sajtot, ízesítsd borssal és szerecsendióval. Végül a kifőzött tésztával keverd össze, és már tálalhatod is.

Gombás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 5 dl húsleves
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • bors

A húst darabold fel. A finomra metélt hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd tedd rá a húst, és öntsd fel a levessel. Amikor már majdnem teljesen puha, öntsd hozzá a bort is. A lisztet a tejföllel keverd össze, ízlés szerint sózd, borsozd, majd add a húshoz. Ha besűrűsödött, az olajon megpárolt gombát is keverd hozzá, és spagettivel tálald.

Mediterrán csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg fetasajt
  • 3 dl paradicsompüré
  • 3 paradicsom
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 dl húsleves
  • mediterrán fűszerkeverék

A fűszerkeveréket önts egy tálba, és a kettévágott csirkemelleket forgasd bele. Tedd őket egy zacskóba, és picit klopfold meg. Vedd ki a zacskóból, és egy kivajazott tűzálló tálba tedd bele. A paradicsomot szeleteld fel, és tedd a tetejére. Öntsd rá a paradicsompürét, a levest, és morzsold a tetejére a fetát. Fóliával fedd le a tetejét, és előmelegített sütőben nagyjából fél óráig süsd. Ekkor vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Krumplipürével tálald.

Csirkecomb mustárszószban

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

A csirke bőrét szedd le, majd a húst sózd, borsozd. A mustárt a tejszínnel keverd össze, és ízlésed szerint ízesítsd. Az olajat hevítsd fel, és a csirke mindkét oldalát pirítsd meg. Öntsd rá a mustáros masszát, és párold puhára a húst.