Házi tortellini darált hússal töltve
Magad is meggyúrhatod a tésztát a finom olaszos fogáshoz, csupán arra kell ügyelni, hogy elég vékonyra nyújtsd.
A tortellinit a legegyszerűbb elővenni a mélyhűtőből, de mégis jobb és finomabb, ha magad gyúrod a tésztát.
Frissen húsos változatot is készíthetsz, ami picit hajaz a bolognaira. Mindenképpen szósszal tálald, különben túl száraz lesz.
Hússal töltött tortellini
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 4 tojás
- só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 2 evőkanál főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pohár víz
- olaj
- oregánó
- bazsalikom
A tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóval, oregánóval, bazsalikommal. Önts rá egy pohár vizet, és párold puhára. Ha úgy érzed, nagyon száraz, tedd rá a főzőtejszínt. A tésztát nyújtsd ki, majd vágj ki belőle négyzeteket. Mindegyik közepére tegyél egy kiskanál húsos masszát. A tésztát hajtsd össze átlósan, és alaposan nyomogasd le a széleit, nehogy a töltelék kifolyjon. Forralj fel egy fazék vizet, tegyél bele sót, majd amikor forr, főzd ki benne a töltött tésztát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- Recept
Húsos tészta, ahogy régen a menzán készítették
- tészta
- lasagne
Így készül a tökéletes lasagne
- olasz
- paradicsom