Házi tortellini darált hússal töltve
Magad is meggyúrhatod a tésztát a finom olaszos fogáshoz, csupán arra kell ügyelni, hogy elég vékonyra nyújtsd.
A tortellinit a legegyszerűbb elővenni a mélyhűtőből, de mégis jobb és finomabb, ha magad gyúrod a tésztát.
Frissen húsos változatot is készíthetsz, ami picit hajaz a bolognaira. Mindenképpen szósszal tálald, különben túl száraz lesz.
Hússal töltött tortellini
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 4 tojás
- só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 2 evőkanál főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pohár víz
- olaj
- oregánó
- bazsalikom
A tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóval, oregánóval, bazsalikommal. Önts rá egy pohár vizet, és párold puhára. Ha úgy érzed, nagyon száraz, tedd rá a főzőtejszínt. A tésztát nyújtsd ki, majd vágj ki belőle négyzeteket. Mindegyik közepére tegyél egy kiskanál húsos masszát. A tésztát hajtsd össze átlósan, és alaposan nyomogasd le a széleit, nehogy a töltelék kifolyjon. Forralj fel egy fazék vizet, tegyél bele sót, majd amikor forr, főzd ki benne a töltött tésztát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- Recept
Húsos tészta, ahogy régen a menzán készítették
- tészta
- lasagne
Így készül a tökéletes lasagne
- olasz
- paradicsom