A legegyszerűbb házi mandulatej receptje - Olcsóbb és sokkal finomabb a boltinál

A mandula rengeteg hasznos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz, a belőle készült tej pedig nagyon finom.

15769895 bebcdf8657876d0c80735247600e26d3 wm

Házi mandulatej

Hozzávalók 7 decihez

  • 1 bögre nem sós mandula
  • 3 bögre víz
  • 2 evőkanál édesítő
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát a héjával együtt áztasd annyi hideg vízbe, amennyi ellepi, majd lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap öntsd le róla a vizet, szedd le a héját, rakj hozzá három bögre friss vizet, majd tedd turmixgépbe. Keverd két-három percig a legerősebb fokozaton, vagy amíg tejszerű állagot nem kapsz.

Egy vékony gézlapon szűrd át. Keverj hozzá sót, édesítőt, ez lehet agavészirup, nyírfacukor vagy méz is. Ízesítheted még fahéjjal vagy vaníliával. Ha túl sűrűnek, krémesnek találod, nyugodtan hígítsd hideg vízzel. Hűtőben három-négy napig áll el. Felhasználás előtt rázd fel!

15769899 c586fead1fe4baf0c28347f1c6c3e213 wm
Ezt is szeretjük