A legegyszerűbb házi mandulatej receptje - Olcsóbb és sokkal finomabb a boltinál

A legegyszerűbb házi mandulatej receptje - Olcsóbb és sokkal finomabb a boltinál
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mandula rengeteg hasznos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz, a belőle készült tej pedig nagyon finom.

Házi mandulatej

Hozzávalók 7 decihez:

  • 1 bögre nem sós mandula
  • 3 bögre víz
  • 2 evőkanál édesítő
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát a héjával együtt áztasd annyi hideg vízbe, amennyi ellepi, majd lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap öntsd le róla a vizet, szedd le a héját, rakj hozzá három bögre friss vizet, majd tedd turmixgépbe. Keverd két-három percig a legerősebb fokozaton, vagy amíg tejszerű állagot nem kapsz.

Egy vékony gézlapon szűrd át. Keverj hozzá sót, édesítőt, ez lehet agavészirup, nyírfacukor vagy méz is. Ízesítheted még fahéjjal vagy vaníliával. Ha túl sűrűnek, krémesnek találod, nyugodtan hígítsd hideg vízzel. Hűtőben három-négy napig áll el. Felhasználás előtt rázd fel!

Ezt is szeretjük