Fokhagymás, zöldfűszeres Hasselback-sütőtök: így még biztos, hogy nem próbáltad
Ha szereted a sütőtököt, de egy kicsit újítanál a megszokott formán vagy az ízvilágon, készítsd el Hasselback módon.
A Hasselback módon készülő ételek mindig nagyon csábítóak, ráadásul egyszerűen elkészíthetőek. A krumpli, a cukkini vagy a csirkemell után próbáld ki hasonló módon a tököt is. Csak be kell vagdosni, fűszerezni, és mehet is a sütőbe. A zöldfűszerek, a fokhagyma és a méz külön-külön és együtt is jól illenek az édes tökhöz. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával.
Hasselback-sutőtök
Hozzávalók
- 1 db sütőtök közepes
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
Elkészítés:
A tököt hámozd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Hosszában vágd ketté, és kanalazd ki a magokat. Tedd mindkét felét sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 200 fokon 10-15 percig. Amikor kicsit puhul, vedd ki a sütőből, és egy éles késsel vagdosd be. Arra figyelj, hogy ne vágd át a tököt.
Keverd össze az olívaolajat, a mézet, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot, a kakukkfüvet, majd locsold meg vele a tököket. Süsd még körülbelül 40 percig, közben locsolgasd a keverékkel. Ha könnyen belmegy egy hegyes kés, vedd ki a sütőből.
A Hasselback-módszerrel készülő édesburgonya is finomabb, ropogósabb lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció