Fokhagymás, zöldfűszeres Hasselback-sütőtök: így még biztos, hogy nem próbáltad
Ha szereted a sütőtököt, de egy kicsit újítanál a megszokott formán vagy az ízvilágon, készítsd el Hasselback módon.

zoldfuszeres-sutotok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Hasselback módon készülő ételek mindig nagyon csábítóak, ráadásul egyszerűen elkészíthetőek. A krumpli, a cukkini vagy a csirkemell után próbáld ki hasonló módon a tököt is. Csak be kell vagdosni, fűszerezni, és mehet is a sütőbe. A zöldfűszerek, a fokhagyma és a méz külön-külön és együtt is jól illenek az édes tökhöz. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. 

Hasselback-sutőtök

Hozzávalók:

  • 1 db közepes sütőtök
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A tököt hámozd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Hosszában vágd ketté, és kanalazd ki a magokat. Tedd mindkét felét sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 200 fokon 10-15 percig. Amikor kicsit puhul, vedd ki a sütőből, és egy éles késsel vagdosd be. Arra figyelj, hogy ne vágd át a tököt.
Keverd össze az olívaolajat, a mézet, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot, a kakukkfüvet, majd locsold meg vele a tököket. Süsd még körülbelül 40 percig, közben locsolgasd a keverékkel. Ha könnyen belmegy egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. 
A Hasselback-módszerrel készülő édesburgonya is finomabb, ropogósabb lesz. 

Ezt is szeretjük