4 gyorsan elkészíthető, finom krémleves

A krémlevesek elkészítése nagyon egyszerű, és vacsorának ideálisak. Kímélik a gyomrot, nem lassítják az emésztést, ráadásul finomak.

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Szőrtelenítő krém házilag: 3 hozzávaló, és eltűnnek a pihék »

Bájos, csipkés felsők nyárra - Minden alakra van belőlük egy jó fazon »

Fénylik az arcod? Kend fel ezt a pakolást, és nem ismersz a bőrödre! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Krémes krumplileves

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg póréhagyma
  • 20 g vaj
  • 7 dl zöldségleves
  • fél csokor majoránna
  • 1 dl krémes joghurt
  • só, bors, szerecsendió

A meghámozott, megmosott krumplit vágd nagy darabokra. A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra.

Felhevített vajon mindkettőt párold meg, majd öntsd fel a zöldséglevessel, és 15-20 percig lefedve, közepes hőmérsékleten főzd. A zöldségeket turmixold össze a levessel, és a végén keverd bele a joghurtot.

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg őszibarack - konzerv
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • fahéj
  • citromlé
  • szegfűszeg

Vágd ketté a barackot, kockázd fel, majd citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral ízesített vízben főzd 10 percet. Hűtsd le, öntsd turmixgépbe, add hozzá a tojássárgáját, és keverd habosra.


Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 4-5 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1-2 liter zöldségleves, kockából is jó
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • só, feketebors, őrölt kömény és szerecsendió
  • 1 csipet só
  • reszelt sajt

A félbevágott hagymákat vékonyan szeleteld fel, majd a felforrósított olajban 8-10 percig párold. Nyomd hozzá a fokhagymákat. Szórd meg 1 evőkanál liszttel, és rövid ideig pirítsd. Öntsd fel a zöldséglevessel, forrald fel, majd 5-7 percig lassú tűzön főzd. Turmixgépben vagy botmixerrel keverd össze, majd add hozzá a maradék liszttel összekevert tejszínt, és még egyszer forrald fel. Fűszerezd, és petrezselyemmel megszórva, nagyon forrón tálald.

Sárgarépa-krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj

Egy fazék vízbe tegyél sót, olajat, és rakd bele a petrezselymet, a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, a meghámozott, nagy kockákra vágott burgonyát, a finomra aprított hagymát, illetve a paradicsomot, aminek húzd le a héját, és szedd ki a magját. Az elfőtt vizet pótolva főzd közepes lángon egy órán át. Amikor a zöldségek megpuhultak, vedd ki a petrezselymet, majd a kihűlt zöldségeket turmixold krémesre.