A hagyományos gulyásleves receptje
Tedd még pikánsabbá
Ha egy külföldi Magyarországra jön, a gulyáslevest az elsők között kóstolja meg, és a receptet is elkéri.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gulyásleves a paraszti konyha egyik fő ételének számított. Ezzel még azok is jóllaktak, akik kemény fizikai munkát végeztek. Neked sem kell hozzá kiadós második fogást készíteni. Szinte mindenki másképp csinálja, ám ez az egyik legfinomabb változat.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg marhahús
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • fél zellergumó
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
  • zsír
  • pirospaprika
  • csipetke
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott hagymát forró zsíron párold üvegesre. Add hozzá a pirospaprikát, de arra ügyelj, hogy ne égjen meg. Tedd bele a megmosott, 2 centis kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergesd. Önts hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és mehet bele a felszelt paradicsom és paprika is.

Kis lángon addig főzd a húst, amíg a marha közepesen puha nem lesz, ez körülbelül másfél óra. Ekkor tedd bele a karikákra vágott répát, a zellert, a babérlevelet, a köményt, sózd és borsozod ízlés szerint. Ha szereted, csípős paprikával még pikánsabbá teheted. Ismét önts hozzá vizet. Amikor már a zöldség is majdnem puha, tedd bele a kockákra vágott krumplit, és főzd készre. Tálalás előtt tíz perccel szórd bele a csipetkét. Ha az is puha, vedd le a tűzről, és hagyd állni öt-tíz percig, majd még forrón tálald.

Blog.hu ajánló