A hagyományos gulyásleves receptje

Tedd még pikánsabbá

Ha egy külföldi Magyarországra jön, a gulyáslevest az elsők között kóstolja meg, és a receptet is elkéri.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gulyásleves a paraszti konyha egyik fő ételének számított. Ezzel még azok is jóllaktak, akik kemény fizikai munkát végeztek. Neked sem kell hozzá kiadós második fogást készíteni. Szinte mindenki másképp csinálja, ám ez az egyik legfinomabb változat.

Gulyásleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg marhahús
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • fél zellergumó
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
  • zsír
  • pirospaprika
  • csipetke
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott hagymát forró zsíron párold üvegesre. Add hozzá a pirospaprikát, de arra ügyelj, hogy ne égjen meg. Tedd bele a megmosott, 2 centis kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergesd. Önts hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és mehet bele a felszelt paradicsom és paprika is.

Kis lángon addig főzd a húst, amíg a marha közepesen puha nem lesz, ez körülbelül másfél óra. Ekkor tedd bele a karikákra vágott répát, a zellert, a babérlevelet, a köményt, sózd és borsozod ízlés szerint. Ha szereted, csípős paprikával még pikánsabbá teheted. Ismét önts hozzá vizet. Amikor már a zöldség is majdnem puha, tedd bele a kockákra vágott krumplit, és főzd készre. Tálalás előtt tíz perccel szórd bele a csipetkét. Ha az is puha, vedd le a tűzről, és hagyd állni öt-tíz percig, majd még forrón tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük