A hagyományos gulyásleves receptje
Tedd még pikánsabbá
Ha egy külföldi Magyarországra jön, a gulyáslevest az elsők között kóstolja meg, és a receptet is elkéri.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

A világ legszebb vékony ajkú női: nemcsak a telt száj lehet szexi »

Kanálba tette a rúzst, és megolvasztotta - Zseniális ötlet régi sminkkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gulyásleves a paraszti konyha egyik fő ételének számított. Ezzel még azok is jóllaktak, akik kemény fizikai munkát végeztek. Neked sem kell hozzá kiadós második fogást készíteni. Szinte mindenki másképp csinálja, ám ez az egyik legfinomabb változat.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg marhahús
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • fél zellergumó
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
  • zsír
  • pirospaprika
  • csipetke
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott hagymát forró zsíron párold üvegesre. Add hozzá a pirospaprikát, de arra ügyelj, hogy ne égjen meg. Tedd bele a megmosott, 2 centis kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergesd. Önts hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és mehet bele a felszelt paradicsom és paprika is.

Kis lángon addig főzd a húst, amíg a marha közepesen puha nem lesz, ez körülbelül másfél óra. Ekkor tedd bele a karikákra vágott répát, a zellert, a babérlevelet, a köményt, sózd és borsozod ízlés szerint. Ha szereted, csípős paprikával még pikánsabbá teheted. Ismét önts hozzá vizet. Amikor már a zöldség is majdnem puha, tedd bele a kockákra vágott krumplit, és főzd készre. Tálalás előtt tíz perccel szórd bele a csipetkét. Ha az is puha, vedd le a tűzről, és hagyd állni öt-tíz percig, majd még forrón tálald.

Blog.hu ajánló