Pácban érlelt omlós sertéstarja nyárs: az egyik legjobb nyári grillétel
A sertéstarja az egyik legjobb alapanyag grillezéshez, és nyársra felhúzva is tökéletes, ráadásul így egészen különleges hangulatban tudod elfogyasztani is.
A sertéstarját nagyon változatosan készítheted el: egészben hagyva, szeletelve vagy nyárson sütve egyaránt isteni finom. Mivel zsíros húsrészről van szó, nem is szárad ki könnyen. Ha sütés előtt egy nappal bepácolod, az ízek még jobban átjárják a hús belsejét. Nyársra húzva már a sütése és a fogyasztása sem mindennapi élmény.
Grillezett sertéstarja nyárson receptje
Hozzávalók
- 60 dkg sertéstarja
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál cayenne-bors
- 1 mokkáskanál fahéj
- só
- bors
Elkészítés:
A tarját elkészítés előtti este pácold be: az olívaolajat keverd össze a cayenne borssal, a pirospaprikával, a fahéjjal és az átnyomott fokhagymagerezdekkel. A húst kockázd fel, sózd, borsozd, öntsd nyakon a fűszeres olajjal, és tedd lefedve a hűtőbe. Másnap a bepácolt húsdarabokat húzd fém sasliknyársra vagy kihegyezett, beáztatott fapálcikákra. Forró grillrácson, folyamatosan forgatva süsd át őket.
Még finomabb a nyárson sütött hús, ha grillezett zöldségeket is fogyasztasz mellé.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció