pixel

Grillezett fűszeres, pácolt csirkecombok

Sütőben is megsütheted

Ez a grillezett csirkecomb a kerti partik egyik nagy sztárja. Kívülről még ropogósabb lesz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grillezés tökéletes családi vagy baráti program lehet a hétvégére. A különleges zamatú grillezett csirkecombnál arra kell különösen vigyázni, hogy belül ne maradjon nyers. Ha éppen nincs kéznél grill, akkor sütőbe is teheted a pácolt húst.

Grillezett csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkecomb
  • 5 dl tej
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 ág friss rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A combokat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el. A csontokat akár ki is szedheted. A húst néhány helyen vagdosd be éles késsel. A páchoz a fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a tejjel, valamint az olajjal. Ízlés szerint sózd és borsozd meg. Tedd bele a rozmaringot és a csirkecombokat, majd fedd le. Rakd a hűtőbe legalább egy órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára a pácban hagyod!

Sütés előtt a húst csepegtesd le. Rakd az előkészített, forró grillre. Fontos, hogy a combokat ne érje közvetlenül hő. Körülbelül 40 perc alatt süsd meg szép pirosra. Közben folyamatosan forgasd, hogy egyenletesen süljön, és mindenhol jó ropogós legyen.

15790031 f2af07f89eda29bb65cfd71a04c0c753 wm

Olvastad már?

Ezt is szeretjük