Grillezett fűszeres, pácolt csirkecombok
Ez a grillezett csirkecomb a kerti partik egyik nagy sztárja. Kívülről még ropogósabb lesz!
A grillezés tökéletes családi vagy baráti program lehet a hétvégére. A különleges zamatú grillezett csirkecombnál arra kell különösen vigyázni, hogy belül ne maradjon nyers. Ha éppen nincs kéznél grill, akkor sütőbe is teheted a pácolt húst.
Grillezett csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkecomb
- 5 dl tej
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 ág friss rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A combokat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el. A csontokat akár ki is szedheted. A húst néhány helyen vagdosd be éles késsel. A páchoz a fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a tejjel, valamint az olajjal. Ízlés szerint sózd és borsozd meg. Tedd bele a rozmaringot és a csirkecombokat, majd fedd le. Rakd a hűtőbe legalább egy órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára a pácban hagyod!
Sütés előtt a húst csepegtesd le. Rakd az előkészített, forró grillre. Fontos, hogy a combokat ne érje közvetlenül hő. Körülbelül 40 perc alatt süsd meg szép pirosra. Közben folyamatosan forgasd, hogy egyenletesen süljön, és mindenhol jó ropogós legyen.
