Így lesz igazán szaftos a görögös csirke
Nyárias íz, omlós hús, különleges fűszerezés. A görög csirke tökéletes megoldás lehet ebédre vagy vacsorára is.
Szereted a mediterrán konyhát? Nem kívánod a forróságban a nehéz ételeket? Próbáld ki a bármikor bevethető csirkét görög ízesítéssel! Köret nélkül is jóllaksz vele. Készítheted mellből, combból, de még szárnyból is.
Görög csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg csirkecomb
- 2 paradicsom
- 1 lilahagyma
- 2 dl olívaolaj
- 10 szem olívabogyó
- 5 teáskanál görög fűszerkeverék
- 3 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál oregánó
Elkészítés:
Legelőször a pácot készítsd el! Keverd az olívaolajhoz a citromlét, a görög fűszerkeveréket, a sót, a borsot és az oregánót. Majd a csirkét tisztítsd meg, és már mehet is a pácba. A legjobb, ha egy egész éjszakára berakod a hűtőbe. Sütés előtt a lilahagymát, a paradicsomot és az olívabogyót vág neked tetsző darabokra.
Kenj ki egy tepsit olívaolajjal. Helyezd egymás mellé a pácból kivett húsokat. Majd szép egyenletesen oszlasd el rajtuk, mellettük a zöldségeket, és fedd le alufóliával.
A húst tedd előmelegített sütőbe. Ha gazdagon raksz zöldséget a húshoz, köret sem kell hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept