Francia vajas piskóta
Így készül a madeleine
A kagylóra hajazó vajas piskóta a francia konyha nagy kedvence, de neked is érdemes felvenni a repertoárodba, mert gyorsan elkészül!

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tényleg jobbak a természetes, bio termékek a testnek? Kiderítettük! (x)

Jobbá tehetik szeretteid életét ezek a személyes ajándékok: mutatjuk, kinek mi jön jól (x)

Kétszer dúsabb és fényes lesz a hajad: otthoni praktikákat és egy szert mutatunk! (x)

Teljesen tisztának érezheted magad ettől az apróságtól: ezt tedd a fürdőszobába! (x)

beauty and style

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

Így viseld a kockás inget télen: 5 nőies outfit hideg napokra »

Karácsonyfa a körmödre, egyszerűen: ezt a mintát bárki el tudja készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha édesszájú vagy, ugyanakkor nem szeretsz órákat tölteni a süteménykészítéssel, akkor a madeleine neked való desszert. A leginkább piskótára hasonlító aprósütemény kiváló vendégváró, ráadásul istenien elolvad a szádban, ha tea mellé fogyasztod.

Ne habozz hát, próbáld ki egyszerű receptünket, és döntsd el te magad, hogy vajon jogosan érdemelte-e ki a franciák - és lassan már az egész világ - szeretetét!

Madeleine

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

A tojásokat a cukorral, a lereszelt citromhéjjal és a csipetnyi sóval keverd össze. Állandó kevergetés mellett add hozzá a felolvasztott vajat, és szitáld bele a lisztet.

A madeleine sütőformát - a legjobb a szilikon, mert könnyen kijön belőle a süti - lisztezd ki picit, és a masszát kanalazd bele. Előmelegített sütőbe helyezd be a tepsit, és 5-10 perc alatt süsd barnára az aprósüteményeket.

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló