Fóliában, zöldségekkel sült baconös csirke - Egyszerre készül el minden
Mindenki elégedetten bontogatja majd ki a zöldséges, csirkés fóliacsomagokat.
Ha egyszer kipróbálod ezt a sütési módot, máskor is szívesen csomagolod majd fóliába a húst. Mellből, combból, sőt, egész csirkéből is fantasztikus lesz a végeredmény. A pác és a bacon nagyon sokat dob a száraz húson.
A fóliában sült csirkéhez nem kell külön köretet készítened. Rakj a hús mellé különféle zöldségeket. A krumpli helyett próbáld ki a kalóriaszegény paradicsomot, paprikát és zöldbabot.
Fóliában sült csirke
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 4 szelet bacon
- 50 dkg vegyes zöldség
- 15 dkg sajt
- 1 dl olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál apróra vágott bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés ideje: 1 óra, pácolás: 2 óra
Elkészítés menete:
A filézett csirkemellet mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és nyisd szét, azaz hosszanti irányban vágd be. Az olajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal, apróra vágott vöröshagymával és zúzott fokhagymával. Dörzsöld a húsba, fedd le, és lezárva tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.
Sütés előtt egy nagyobb, vastagabb alufólia matt részét kend meg kevés olajjal. A szeleteket terítsd rá, pakolj mindegyikre sajtot, majd tekerd a baconbe. Tégy a hús mellé különféle, kisebb darabokra vágott zöldséget. Önts rá a maradék pácból, és egyesével csavard jól a fóliába, azaz készíts négy batyut. A tetejét szurkáld meg tűvel egy-két helyen, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. Rendezd egy tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt.