Meleg, fűszeres édesburgonya-saláta: karcsúsító finomság a sütőből

Édesburgonyával nem lesz nehéz a fogyókúra: egyszerű és ízletes salátát készíthetsz belőle.

Édesburgonya-saláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha olyan sok húst ettél, hogy már rá sem bírsz nézni, esetleg a vártnál több kiló szaladt fel az ünnepek alatt, iktass az étrendedbe minél több kímélő, mégis finom fogást. Ilyenkor a vitaminban gazdag, kalóriaszegény édesburgonya remek választás. Zamatos, izgalmas saláta alapja is lehet. 

edesburgonya-salata

Édesburgonya-saláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg édesburgonya
  • 2 db avokádó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg rukkola
  • 5 dkg olívabogyó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózd és borsozd meg, majd rakd hozzá az olívabogyót. Az öntethez keverd össze az olívaolajat a mézzel, a citromlével, a zúzott fokhagymával, és locsold meg vele az édesburgonyát.

Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben nem árt megfordítani a zöldségeket. Amikor a krumpli puha, vedd ki a sütőből, szórd meg megmosott, lecsepegtetett rukkolával, és tedd hozzá a feldarabolt avokádót. 

A gorgonzolás, almás saláta is mindenképpen megér egy próbát. Igazi frissítő finomság a sok nehéz étel után. Dióval még jobb! 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük