Ropogósra sült édesburgonya héjába visszatöltve: finom vacsora a sütőből
Az édesburgonya sütve, önmagába visszatöltve, fetával megbolondítva ízletes és laktató vacsora, ráadásul nem a megszokott.
Az édesburgonya héja egészséges, tele van vitaminokkal, ezért felesleges pazarlás lenne minden alkalommal kidobni. Ízletes és könnyű vacsoraételt kaphatsz, ha a batátát egészben sütöd meg, majd a belsejét fűszerekkel megbolondítva visszakanalazod a héjába. A feta remekül passzol ehhez a különleges csemegéhez.
Édesburgonya héjába visszatöltve
Hozzávalók
- 4 db édesburgonya
- 10 dkg feta sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát alaposan mosd meg, szurkáld meg helyenként villával, locsold meg kevés olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha kihűl, vágd félbe, és óvatosan kapard ki a belsejét. Törd össze, sózd, borsozd, majd önts hozzá kevés tejet. Dolgozd össze, és a masszát kanalazd vissza a héjakba. Morzsold rá a fetát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és tedd vissza öt percre a sütőbe. Ízlés szerint tejföllel tálalhatod.
Chilis-mézes mázzal is készítheted az édesburgonyát, ne hagyd ki!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció