Édes, krémes madártej
Egy jól bevált recept
Az édesség, aminek képtelenség ellenállni, a vaníliás-krémes lében úszkáló habpárnák egyszerűen mindenki kedvencei.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A türelmes szakács édessége a madártej, nem szabad kapkodni, miközben készíted, de vannak olyan pillanatok, amikor gyorsan, mégis precízen kell vele dolgoznod, viszont ha mindent jól időzítesz, a végeredmény az egyik legfinomabb édesség.

Készítheted gőz fölött is, ha úgy nagyobb a biztonságérzeted, de egy kis odafigyeléssel nem tudod elrontani.

Madártej

Hozzávalók:

  • 1,2 liter tej
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket három csapott evőkanálnyi cukorral verd kemény habbá, majd tedd félre. Egy liter tejet egy mélyebb, vastag falú - ez fontos! - lábasban melegíts fel - ügyelj, hogy ne forrjon -, közben kapard bele a vaníliát, majd vedd alatta kisebbre a lángot, és próbáld meg egyenletes hőmérsékleten tartani. Keverj egy evőkanálnyi cukrot a tejhez, majd kanállal szedj a habból galuskákat, és őket tedd bele, hagyj mindegyiknek bőven helyet, mert gyorsan megnőnek. Alig egy perc múlva fordíts meg őket, majd további fél percig főzd a másik oldalukon, aztán gyorsan szedd ki egy szűrőedénybe.

Ha minden galuska elkészült, tedd őket egy kicsit félre, majd a sárgájákat a maradék cukorral keverd simára. A fennmaradó két deci tejet forrald fel, majd add a sárgájához, folyamatos keverés mellett. Ha ezzel megvagy, elvileg egy sima, egyenletes, sűrű masszát kellett kapnod, ha kicsit híg lett, akkor egy kanál liszttel - vagy vaníliás pudingporral - sűrítsd be. Szedd bele a galuskákat, szórj rájuk mazsolát - vagy ne, ez ízlés kérdése -, majd tedd a hűtőbe, amíg nem fogyasztod.

Mennyei desszertek a szabadság napjaira

Ha nem tudsz elmenni nyaralni, de pár napra azért otthon maradsz, készíts el pár olyan édességet, amire év közben nem volt időd!

Blog.hu ajánló