Zsenge, édes borsófőzelék: így nem lesz csomós
Nem kell sokáig a tűzhely mellett ácsorogni, hisz az édes, ízes borsófőzelékkel fél órán belül elkészülsz.
Ahány ház, annyiféle borsófőzelék. Van, aki édesen, más paprikásan készíti. Egyes helyeken krumplival együtt főzik. A lényeg, hogy legyen egy jó alaprecepted, amire már olyan feltétet raksz, amilyet szeretnél.
Édes borsófőzelék recept
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg zöldborsó
- 4 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 csokor petrezselyem
- cukor
- só
Elkészítés:
Mosd át a zöldborsót jó alaposan, majd csepegtesd le. Egy nagyobb lábosban hevíts kevés olajat, borítsd rá a borsót, és kevergetve párold pár percig. Rakd rá az aprított petrezselymet, majd ízlés szerint sózd meg. Öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold puhára a borsót, néha kevergesd meg.
Végül szórd meg liszttel, jól keverd el, majd öntsd fel kevés tejjel. Dolgozd simára, majd önts még hozzá annyi tejet, hogy elérd a kívánt állagot. Ha nem elég édes a borsó, adhatsz hozzá kevés cukrot is. Forrald még egy-két percig, és húzd le a tűzről.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept