Így készül az igazi dobostorta
Finomabb, mint a cukrászdákban
Ugye, milyen csábító ez a dobostorta? Te is meg tudod csinálni, ha van hozzá jó recepted.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlen, hogy Dobos József különleges tortájának a híre az országhatáron túlra is eljutott, és külföldön is évtizedek óta népszerű. Egy édes, vajkrémes, lágy szeletnek, aminek ropogós karamell van a tetején, képtelenség ellenállni. A dobostorta is akkor esik persze a legjobban, ha saját magad készíted el.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta

  • 16 dkg finomliszt
  • 16 dkg porcukor
  • 8 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor

Csokis krém

  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Karamell

  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá, majd tedd félre. A sárgáját, a cukrot, a vajat, a vaníliakivonatot dolgozd jól össze, és forgasd hozzá az átszitált, sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojáshabot is keverd bele nagyon óvatosan, hogy a tészta ne törjön meg. A masszából süss hat lapot, 200 fokra előmelegített sütőben, egyenként öt-nyolc perc alatt.

A krémhez vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét, majd hagyd kihűlni. A vajat keverd habosra a tojással és a porcukorral, add hozzá a kakaóport. Végül a kihűlt csokit és a vaníliát is dolgozd bele, és keverd simára az egész krémet. Ha kész, kenj meg vele öt lapot, és illeszd őket egymásra. Egy lapot azonban rakj félre.

A karamellhez a cukrot tedd serpenyőbe, öntsd rá a citromlét, és kis lángon, állandóan kevergetve pirítsd aranysárgára. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl sötét. Kend gyorsan, egyenletesen a félretett tortalapra. Kissé olajos késsel vágd 12-16 szeletre. Később ezt már nem tudod megtenni, mivel a máz hamar megköt. Várd meg, amíg a karamell teljesen megkeményedik, majd rakd a torta tetejére. Tedd néhány órára a hűtőbe, csak azt követően kínáld.

Blog.hu ajánló