Így készül az igazi dobostorta
Finomabb, mint a cukrászdákban
Ugye, milyen csábító ez a dobostorta? Te is meg tudod csinálni, ha van hozzá jó recepted.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlen, hogy Dobos József különleges tortájának a híre az országhatáron túlra is eljutott, és külföldön is évtizedek óta népszerű. Egy édes, vajkrémes, lágy szeletnek, aminek ropogós karamell van a tetején, képtelenség ellenállni. A dobostorta is akkor esik persze a legjobban, ha saját magad készíted el.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta

  • 16 dkg finomliszt
  • 16 dkg porcukor
  • 8 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor

Csokis krém

  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Karamell

  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá, majd tedd félre. A sárgáját, a cukrot, a vajat, a vaníliakivonatot dolgozd jól össze, és forgasd hozzá az átszitált, sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojáshabot is keverd bele nagyon óvatosan, hogy a tészta ne törjön meg. A masszából süss hat lapot, 200 fokra előmelegített sütőben, egyenként öt-nyolc perc alatt.

A krémhez vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét, majd hagyd kihűlni. A vajat keverd habosra a tojással és a porcukorral, add hozzá a kakaóport. Végül a kihűlt csokit és a vaníliát is dolgozd bele, és keverd simára az egész krémet. Ha kész, kenj meg vele öt lapot, és illeszd őket egymásra. Egy lapot azonban rakj félre.

A karamellhez a cukrot tedd serpenyőbe, öntsd rá a citromlét, és kis lángon, állandóan kevergetve pirítsd aranysárgára. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl sötét. Kend gyorsan, egyenletesen a félretett tortalapra. Kissé olajos késsel vágd 12-16 szeletre. Később ezt már nem tudod megtenni, mivel a máz hamar megköt. Várd meg, amíg a karamell teljesen megkeményedik, majd rakd a torta tetejére. Tedd néhány órára a hűtőbe, csak azt követően kínáld.

Blog.hu ajánló