Görögdinnyés-mascarponés pohárkrém
Így lesz igazán ellenállhatatlan
A dinnyés-mascarponés pohárkrém lágy, hűsít és szuperkönnyű.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázzsal és wellness-szel kombinált élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

A '90-es évek kedvenc manökenje volt: rövid fazonjai divatosabbak, mint valaha »

Mint egy négyéves kisgyerek, akkora a világ legkisebb modellje »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pohárkrémek nagy előnye, hogy rövid idő alatt tetszetős és ínycsiklandó eredményt érhetsz el. A dinnyés-mascarponés pohárkrémet a pirított szezámmag teszi igazán különlegessé. Kard Éva receptje.

Hozzávalók:

  • 50 dkg görögdinnye
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1-2 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Távolítsd el a dinnye héját, magozd ki, majd kockázd fel. A mascarponét dolgozd össze ízlés szerint a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan, lassú mozdulatokkal keverd a mascarponés krémhez. Felváltva kanalazd a fagylaltoskelyhekbe a dinnyét és a krémet. Legalább fél órára tedd a hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.

Karamellizáld meg a szezámmagot: tedd egy tányérba, majd add hozzá a barna cukrot. Keverd össze egy evőkanál vízzel. Arra ügyelj, hogy ne legyen  túl folyós az állaga. Ha száraznak találod, még egy pici vizet tehetsz hozzá. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd kis halmokba kanalazd rá a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül öt perc alatt karamellizáld szép barnára.

A sütőből kivéve hagyd hűlni egy kicsit, majd szépen húzd le róla a sütőpapírt. Tálalás előtt tördeld ízlésednek megfelelő darabokra, vagy morzsold össze, hogy darát kapj. A hűtőből kivéve szórd meg a dinnyés-mascarponés pohárkrém tetejét a karamellizált szezámmaggal.

Blog.hu ajánló