Görögdinnyés-mascarponés pohárkrém
Így lesz igazán ellenállhatatlan
A dinnyés-mascarponés pohárkrém lágy, hűsít és szuperkönnyű.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

Inspiráló képeken a legjobb őszi szettek edzőcipővel »

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pohárkrémek nagy előnye, hogy rövid idő alatt tetszetős és ínycsiklandó eredményt érhetsz el. A dinnyés-mascarponés pohárkrémet a pirított szezámmag teszi igazán különlegessé. Kard Éva receptje.

Hozzávalók:

  • 50 dkg görögdinnye
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1-2 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Távolítsd el a dinnye héját, magozd ki, majd kockázd fel. A mascarponét dolgozd össze ízlés szerint a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan, lassú mozdulatokkal keverd a mascarponés krémhez. Felváltva kanalazd a fagylaltoskelyhekbe a dinnyét és a krémet. Legalább fél órára tedd a hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.

Karamellizáld meg a szezámmagot: tedd egy tányérba, majd add hozzá a barna cukrot. Keverd össze egy evőkanál vízzel. Arra ügyelj, hogy ne legyen  túl folyós az állaga. Ha száraznak találod, még egy pici vizet tehetsz hozzá. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd kis halmokba kanalazd rá a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül öt perc alatt karamellizáld szép barnára.

A sütőből kivéve hagyd hűlni egy kicsit, majd szépen húzd le róla a sütőpapírt. Tálalás előtt tördeld ízlésednek megfelelő darabokra, vagy morzsold össze, hogy darát kapj. A hűtőből kivéve szórd meg a dinnyés-mascarponés pohárkrém tetejét a karamellizált szezámmaggal.

Blog.hu ajánló