Fokhagymás cukkinis tócsni - Süss belőle sokat, mert elkapkodják
A cukkinis tócsni nem csak a vegetáriánusok kedvence.
Ha eddig csak krumpliból készítetted a tócsnit, próbáld ki cukkiniból is. Sokkal egészségesebb, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz. Ilyen formában a gyerekek is biztosan megeszik a cukkinit.
A tócsni hidegen és melegen egyaránt finom. Tálaláskor reszelhetsz rá sajtot, és fokhagymás tejfölt vagy más mártogatóst is kínálhatsz hozzá.
Cukkinis tócsni
Hozzávalók:
- 1 zsenge cukkini
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 evőkanál liszt
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje: 35 perc
A cukkinit mosd meg, a végeit vágd le, és reszeld le nagy lyukú reszelőn. Hagyd állni öt percig, majd nyomkodd ki a levét. Rakd hozzá a tojást, az aprított petrezselymet, ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Tégy hozzá annyi lisztet, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény.
Egy serpenyőben hevíts körülbelül négy deci olajat, majd rakj bele két evőkanálnyi masszát. Kicsit lapítsd el, és süsd kis lángon. Amikor az alsó fele piros lesz, óvatosan fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.