Karcsúsító zöldhagymás cukkinipalacsinta: köret és főétel is lehet

Aranybarna, ropogós külső, puha belső: a cukkinipalacsinta könnyed, nyári étel, amit fél óra múlva már ehetsz is.

Zöldhagymás cukkinipalacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elkezdődött a cukkiniszezon, az egészséges, kevés kalóriát tartalmazó zöldséget rendkívül változatosan elkészítheted. A cukkinipalacsinta remek választás, ráadásul hidegen, melegen egyformán finom. A zöldhagyma és a reszelt sajt még ízletesebbé, karakteresebbé teszi. Fűszeres, joghurtos mártogatóssal tovább fokozhatod az élvezetet. 

Cukkinipalcsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 5 dkg rizsliszt
  • 5 dkg sajt
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, hámozni nem kell. A végeit vágd le, majd reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, és pihentesd 10 percig. Ezt követően nyomkodd ki jó alaposan. Tedd hozzá a borsot, a reszelt sajtot, a tojást, az apóra vágott zöldhagymát, a zúzott fokhagymát, a joghurtot és a lisztet. Keverd össze, ha túl lágy, adj hozzá még kevés lisztet.  

Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg benne a cukkinipalacsintákat. Amikor mindkét oldaluk szép piros, kiveheted. 
Cukkinivel akár a tésztát is helyettesítheted. Tálalhatod spagettiként pestóval és paradicsommal. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük