Könnyű kevert tésztás márványsüti 4 tojásból - Szeletelve néz ki jól igazán

Az egyszerű kevert süti a sok csokitól még ellenállhatatlanabb.

Kétszínű márványsüti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A márványsüti tésztája a vajtól és a tejtől omlós, könnyed lesz, sőt, még másnapra is az marad. Nincs olyan nagy esemény, amelyen ne állná meg a helyét.

A hozzávalókat nagy valószínűséggel megtalálod otthon. Az étcsoki minőségén sok múlik, így ne azon spórolj. A márványozástól se tarts, csak keverd össze villával a kétszínű masszát.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csokis márványsüti

Hozzávalók: 

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél citrom
  • csipet só

Tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • pár csepp olaj

Elkészítés ideje: 1 óra

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd ki a cukrokkal. Adagold hozzá az olvasztott vajat és a tejet. Fokozatosan dolgozd hozzá a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, majd forgasd hozzá a tojásfehérjét. Ha a massza csomómentes, vedd két részre. Az egyikbe rakd a vaníliát és a reszelt citromhéjat, a másikba pedig a kakaót és az apróra vágott étcsokit.  

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a vaníliás masszát, arra pedig kanalazd a kakaós tésztát. Kicsit keverd össze a két részt fakanállal vagy villával. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e. Szúrj a legvastagabb részbe egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, biztosan elkészült. 

A tetejére vízgőz felett olvaszd össze a csokit és a vajat, majd adj hozzá pár csepp olajat. Gyorsan simítsd a süti tetejére. 

Ezt is szeretjük