Könnyű kevert tésztás márványsüti 4 tojásból - Szeletelve néz ki jól igazán
Az egyszerű kevert süti a sok csokitól még ellenállhatatlanabb.
A márványsüti tésztája a vajtól és a tejtől omlós, könnyed lesz, sőt, még másnapra is az marad. Nincs olyan nagy esemény, amelyen ne állná meg a helyét.
A hozzávalókat nagy valószínűséggel megtalálod otthon. Az étcsoki minőségén sok múlik, így ne azon spórolj. A márványozástól se tarts, csak keverd össze villával a kétszínű masszát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Csokis márványsüti
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- fél citrom
- csipet só
Tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj
- pár csepp olaj
Elkészítés ideje: 1 óra
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd ki a cukrokkal. Adagold hozzá az olvasztott vajat és a tejet. Fokozatosan dolgozd hozzá a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, majd forgasd hozzá a tojásfehérjét. Ha a massza csomómentes, vedd két részre. Az egyikbe rakd a vaníliát és a reszelt citromhéjat, a másikba pedig a kakaót és az apróra vágott étcsokit.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a vaníliás masszát, arra pedig kanalazd a kakaós tésztát. Kicsit keverd össze a két részt fakanállal vagy villával. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e. Szúrj a legvastagabb részbe egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, biztosan elkészült.
A tetejére vízgőz felett olvaszd össze a csokit és a vajat, majd adj hozzá pár csepp olajat. Gyorsan simítsd a süti tetejére.