Csirkés, zöldséges tortillatekercs: ebbe tedd a hétvégi maradékot
Könnyed vacsora vagy akár a szendvics alternatívája is lehet a friss zöldségekkel és fűszeres csirkével töltött tortilla.

A tortillában az az egyik legjobb, hogy bármivel megpakolhatod. Így mehet bele akár hétvégéről maradt csirkehús is kicsit átsütve, felturbózva, no meg persze zöldség jó vastagon. Ha nem kell a húskészítéssel foglalatoskodnod, pikk-pakk elkészülnek a laktató tekercsek. Kínálhatod fokhagymás joghurttal vagy tejföllel is.
Csirkés, zöldséges tortillatekercs
Hozzávalók
- 20 dkg csirkemellfilé
- 2 db paradicsom
- 1 db uborka
- 1 db lila hagyma
- 0.5 fej salátakeverék
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Ha maradt hétvégéről csirkehús, süsd át kevés olajon, szórd meg fűszerkeverékkel. Ha nem maradékot használsz, akkor a csirkét szeld kisebb csíkokra, ízesítsd sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Kevés olajon süsd puhára, majd pirítsd meg körülbelül 15 perc alatt.
A hagymát, az uborkát és a paradicsomot vágd karikákra. A tortillalapokat melegítsd fel mikróban, vagy süsd kicsit grillen, töltsd meg a hússal, a salátával és a többi zöldséggel. Tekerd fel, előbb hajtsd fel az egyik oldalát, arra az alját, végül a másik oldallal zárd le a tekercset. Rögtön fogyaszthatod is.
Kóstold meg mindenképp az olaszok töltött lepénykenyerét, a piadinát, mozzarellával, paradicsommal nagyon ízletes.