Csirkés, zöldséges tortillatekercs: ebbe tedd a hétvégi maradékot
Könnyed vacsora vagy akár a szendvics alternatívája is lehet a friss zöldségekkel és fűszeres csirkével töltött tortilla.

csirkes-tortilla
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Észbontóan nőiessé teszi az öltözéket: a piros cipő vonzza a figyelmet »

Nem mindegy a hajadnak, milyen a hajkeféd: eláruljuk, melyik típus mire való »

Lily Elsie volt a korai 20. század legtöbbet fotózott színésznője: az Edward-kor 5 legszebb nője »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tortillában az az egyik legjobb, hogy bármivel megpakolhatod. Így mehet bele akár hétvégéről maradt csirkehús is kicsit átsütve, felturbózva, no meg persze zöldség jó vastagon. Ha nem kell a húskészítéssel foglalatoskodnod, pikk-pakk elkészülnek a laktató tekercsek. Kínálhatod fokhagymás joghurttal vagy tejföllel is. 

Csirkés, zöldséges tortillatekercs

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 2 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 1 db lila hagyma
  • 0.5 fej salátakeverék
  • szárnyas fűszerkeverék
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha maradt hétvégéről csirkehús, süsd át kevés olajon, szórd meg fűszerkeverékkel. Ha nem maradékot használsz, akkor a csirkét szeld kisebb csíkokra, ízesítsd sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Kevés olajon süsd puhára, majd pirítsd meg körülbelül 15 perc alatt.


A hagymát, az uborkát és a paradicsomot vágd karikákra. A tortillalapokat melegítsd fel mikróban, vagy süsd kicsit grillen, töltsd meg a hússal, a salátával és a többi zöldséggel. Tekerd fel, előbb hajtsd fel az egyik oldalát, arra az alját, végül a másik oldallal zárd le a tekercset. Rögtön fogyaszthatod is. 
Kóstold meg mindenképp az olaszok töltött lepénykenyerét, a piadinát, mozzarellával, paradicsommal nagyon ízletes.

Ezt is szeretjük