Így készül a csipkebogyólekvár - Ebben nincs sem tartósító, sem ízfokozó
A kamra igazi kincse a saját készítésű csipkebogyólekvár. Ha van néhány szabad órád, fogj hozzá az eltevéshez.
A csipkebogyó igazi kis csodanövény, tele van vitaminnal, vízhajtó hatású, és segít a székrekedéses problémákon. Jó, ha van otthon belőle készült, csodás házi lekvár. A dércsípte bogyó a legalkalmasabb befőzésre. Bár sziszifuszi munka, megéri rászánni magad. Felbontás után tartsd a hűtőben.
Csipkebogyólekvár recept
Hozzávalók
- 3 kg csipkebogyó
- 1.5 kg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál citromlé
Elkészítés:
A csipkebogyókat jó alaposan mosd meg, majd éles késsel csípd le a végeiket. Vágd ketté a bogyókat, és kanállal távolítsd el a magot és a szőröket nagyon alaposan. Rakd egy lábosba, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Főzd forrástól számítva egy órán át. Mivel könnyen leragad, érdemes időnként megkevergetni.
Amikor a bogyók puhák, pépesítsd őket botmixerrel, majd passzírozd át egy kisebb lyukú textilen. Tedd lábosba, és add hozzá a fele mennyiségű cukrot. Rakd hozzá a fahéjat, a citromlevet, és főzd még 20 percig. Amikor elég sűrű, kanalazd alaposan elmosott, kifőzött és felforrósított üvegekbe. Jó szorosan csavard rá a tetőt, majd zárd le, és állítsd fejre öt percre. Pakold dunsztba plédek, paplanok közé, és hagyd ott kihűlni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept