Így lesz igazán finom a házi céklasaláta

Az egyik legegészségesebb savanyúság

Ilyen ízletes céklasalátát a boltban biztosan nem kapsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A céklának rengeteg áldásos hatása ismert: gyógyít, méregtelenít, szépít, valamint erősíti az immunrendszert. Iktasd rendszeresen az étrendedbe. Készíthetsz belőle például nagyon finom céklasalátát.

Céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kg nyers cékla
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 0,5 dl 10%-os ecet
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, szükség esetén dörzsöld át, és a héjában főzd puhára körülbelül egy óra alatt. Ha kész, csepegtesd le, tedd hideg vízbe, így a héja könnyebben leválik. Majd pucold meg, szeleteld fel tetszés szerint. Vághatod csíkokra, négyzetekre, esetleg egyszerűen karikázd fel. Rendezd üvegekbe vagy rakd jól zárható edénybe.

A levéhez tégy fel forrni 1 liter vizet, dobd bele a köményt, majd forrás után add hozzá a sót, a cukrot, az ecetet, és keverd össze. A langyosra hűlt lével öntsd le a céklát, és jól zárd le az üveget. Bár azonnal fogyasztható, ha négy-öt napig állni hagyod, az ízek még jobban összeérnek, és a savanyúság sokkal finomabb lesz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük