Így lesz igazán finom a házi céklasaláta
Ilyen ízletes céklasalátát a boltban biztosan nem kapsz.
A céklának rengeteg áldásos hatása ismert: gyógyít, méregtelenít, szépít, valamint erősíti az immunrendszert. Iktasd rendszeresen az étrendedbe. Készíthetsz belőle például nagyon finom céklasalátát.
Céklasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kg nyers cékla
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 0.5 dl 10%-os ecet
- 1 teáskanál köménymag
- 1 liter víz
Elkészítés:
A céklát alaposan mosd meg, szükség esetén dörzsöld át, és a héjában főzd puhára körülbelül egy óra alatt. Ha kész, csepegtesd le, tedd hideg vízbe, így a héja könnyebben leválik. Majd pucold meg, szeleteld fel tetszés szerint. Vághatod csíkokra, négyzetekre, esetleg egyszerűen karikázd fel. Rendezd üvegekbe vagy rakd jól zárható edénybe.
A levéhez tégy fel forrni 1 liter vizet, dobd bele a köményt, majd forrás után add hozzá a sót, a cukrot, az ecetet, és keverd össze. A langyosra hűlt lével öntsd le a céklát, és jól zárd le az üveget. Bár azonnal fogyasztható, ha négy-öt napig állni hagyod, az ízek még jobban összeérnek, és a savanyúság sokkal finomabb lesz.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció