Így lesz igazán finom a házi céklasaláta

Az egyik legegészségesebb savanyúság

Ilyen ízletes céklasalátát a boltban biztosan nem kapsz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A céklának rengeteg áldásos hatása ismert: gyógyít, méregtelenít, szépít, valamint erősíti az immunrendszert. Iktasd rendszeresen az étrendedbe. Készíthetsz belőle például nagyon finom céklasalátát.

Céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kg nyers cékla
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 0,5 dl 10%-os ecet
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, szükség esetén dörzsöld át, és a héjában főzd puhára körülbelül egy óra alatt. Ha kész, csepegtesd le, tedd hideg vízbe, így a héja könnyebben leválik. Majd pucold meg, szeleteld fel tetszés szerint. Vághatod csíkokra, négyzetekre, esetleg egyszerűen karikázd fel. Rendezd üvegekbe vagy rakd jól zárható edénybe.

A levéhez tégy fel forrni 1 liter vizet, dobd bele a köményt, majd forrás után add hozzá a sót, a cukrot, az ecetet, és keverd össze. A langyosra hűlt lével öntsd le a céklát, és jól zárd le az üveget. Bár azonnal fogyasztható, ha négy-öt napig állni hagyod, az ízek még jobban összeérnek, és a savanyúság sokkal finomabb lesz.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük