Ropogósra sült, bundázott csirkefalatok - Így készítsd legközelebb a rántott húst
A fűszeres bundában sült, apró csirkefalatokért többé már nem kell étterembe menned.

Ropogósra sült, bundázott csirkefalatok - Így készítsd legközelebb a rántott húst
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kis darabokra vágott, pikáns rántott húst az amerikaiak egyszerűen csak popcorn csirkeként emlegetik. Ne ijedj meg, nincs köze a kukoricához, a nevét a formájáról kapta. Van a receptben egy titkos hozzávaló, ez pedig az író, amiben a hús pácolódik. Ráadásul ezzel a módszerrel a panírozás sem fárasztó. Kínáld kedvenc mártogatósoddal, chilis, mézes-mustáros, barbecue szósszal egyszerűen csúcs! 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 db csirkemell
  • 15 dkg liszt
  • 2.5 dl író
  • 2 teáskanál tengeri só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál bors
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
Recept idők

Elkészítés:

Vágd a megmosott, lecsepegtetett csirkemellet körülbelül 1x1 centis kockákra. Lehetőleg azonos nagyságúak legyenek, hogy egyszerre süljenek meg. Az írót keverd össze egy teáskanál sóval, rakd bele a húst, fedd le, és tedd legalább két órára a hűtőbe. Akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.
 

Sütés előtt egy zacskóban keverd össze a lisztet, a maradék sót, a sütőport, a borsot, az oregánót, majd pakold bele a húst. Kösd be a zacskó száját, és jól rázd össze. Akkor jó, ha mindenhova jut panír. A felesleges zsemlemorzsát rázd le a csirkefalatokról. Forrósíts körülbelül három deci olajat egy serpenyőben, majd rakd bele a csirkét. Oldalanként süsd körülbelül két-két percig. Amikor mindenhol szép aranybarna, szedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le. Ha nem vagy biztos abban, hogy átsült-e a csirke, vágj félbe egy falatkát. Ha középen már nem rózsaszín, biztosan elkészült. Ne süss egyszerre túl sok csirkefalatot, mert könnyen összetapadnak az olajban.

Blog.hu ajánló