Így készül a tökéletes buggyantott tojás
Most eláruljuk a titkokat
A buggyantott tojás akkor az igazi, ha a fehérje kellemesen rugalmas, a sárgája pedig folyékony.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár sokan tartanak tőle, a buggyantott tojás elkészítése nem olyan ördöngösség, mint ahogy azt elsőre gondolnád. Néhány praktikával pedig garantált a siker. Fogyaszthatod önmagában, salátával, pirítóssal, de főzelékre feltétként is rakhatod. 

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 4 tojás
  • 1 teáskanál ecet
Recept idők

Elkészítés:

Fél siker, ha jó minőségű, friss, tanyasi tojásokat választasz. Egy közepes nagyságú edényben tegyél fel forrni körülbelül egy liter vizet, majd önts bele egy teáskanál ecetet. Ez azért szükséges, hogy a fehérje külsejét összerántsa, így az nem esik szét.

Közben a tojásokat egyesével üsd egy kisebb tálkába. Ha a víz felforr, vedd kisebbre a lángot, és a tojásokat óvatosan, közelről öntsd a gyöngyöző vízbe. A tál szinte érjen bele. Ezután főzd három percig, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája még folyós maradjon. Közben ne nyúlj a tojáshoz. Ha kész, szűrőkanál segítségével emeld ki a fazékból, és tedd jeges vízbe. Így biztosan megáll a főzési folyamat.

Blog.hu ajánló