Így készül a tökéletes buggyantott tojás
Most eláruljuk a titkokat
A buggyantott tojás akkor az igazi, ha a fehérje kellemesen rugalmas, a sárgája pedig folyékony.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

7 ruhadarab, ami láthatatlanná tesz: beolvad a környezetbe »

Így viseld a válltömést 2018-ban: nagyon úgy tűnik, hogy újra trendi lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár sokan tartanak tőle, a buggyantott tojás elkészítése nem olyan ördöngösség, mint ahogy azt elsőre gondolnád. Néhány praktikával pedig garantált a siker. Fogyaszthatod önmagában, salátával, pirítóssal, de főzelékre feltétként is rakhatod. 

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 4 tojás
  • 1 teáskanál ecet
Recept idők

Elkészítés:

Fél siker, ha jó minőségű, friss, tanyasi tojásokat választasz. Egy közepes nagyságú edényben tegyél fel forrni körülbelül egy liter vizet, majd önts bele egy teáskanál ecetet. Ez azért szükséges, hogy a fehérje külsejét összerántsa, így az nem esik szét.

Közben a tojásokat egyesével üsd egy kisebb tálkába. Ha a víz felforr, vedd kisebbre a lángot, és a tojásokat óvatosan, közelről öntsd a gyöngyöző vízbe. A tál szinte érjen bele. Ezután főzd három percig, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája még folyós maradjon. Közben ne nyúlj a tojáshoz. Ha kész, szűrőkanál segítségével emeld ki a fazékból, és tedd jeges vízbe. Így biztosan megáll a főzési folyamat.

Blog.hu ajánló